Nyheter:

OMSTRIDT: Etterkommerne etter motstandsmennene som er omtalt i Marte Michelets bok «Hva visste hjemmefronten» sier erstatningssak er «eneste mulighet».

Varsler erstatningssak etter Michelet-bok

Etterkommerne etter motstandsmennene som er omtalt i Marte Michelets bok «Hva visste hjemmefronten» sier erstatningssak er «eneste mulighet».

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Etterkommerne hadde tirsdag kveld et møte med advokat John Christian Elden, skriver VG. Etter møtet ble det uttalt at de vil avvente situasjonen enda noen dager, men at de vil reise en erstatningssak.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I februar beklaget forfatteren og sa at det var begått noen feil i boka, men at hun likevel innesto for hovedinnholdet. I etterkant sa Gyldendal forlag at feilene vil bli rettet opp i nye utgaver, men dette syntes ikke Elden var tilstrekkelig.

Anders Ulstein, sønn av krigshelt og krigshistoriker Ragnar Ulstein, sier til avisen tirsdag at det ikke er ideelt å reise erstatningssak, men at de ikke har andre valg når det gjelder å ta saken til retten.

– Vi er selvsagt ikke ute etter penger. En eventuell erstatningssum vil gå inn i en stiftelse som skal støtte krigshistorisk kildearbeid, sier Anders Ulstein.

Powered by Labrador CMS