Nyheter:

Her bygges leir for 1000 nederlandske marinesoldater

Nærmere 1000 nederlandske marinesoldater, som til nå har gjennomført vintertrening fra Åsegarden leir, skal være på plass i Skjold leir fra januar 2020.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå starter Forsvarsbygg arbeidet med å tilpasse Skjold for å ta imot de allierte soldatene.

Forsvarsbygg har derfor inngått kontrakt med Harald Nilsen Entreprenørforretning AS. Denne uka var det oppstartsmøte, melder Forsvarsbygg i en pressemelding.

– Forsvarsbygg har en viktig rolle med å planlegge, bygge og drifte de eiendommer, bygg og anlegg som er nødvendig for at alliert øvingsvirksomhet i Norge skal kunne gjennomføres på en effektiv og god måte. Vi er til for Forsvaret og våre allierte, og vi er derfor glade for at vi nå kan sette i gang arbeidet og at vi har inngått kontrakt med Harald Nilsen AS, uttaler Tore Reiersen, som er prosjektleder Alliert øvelse og trening i Forsvarsbygg.

På plass fra 2020

1000 nederlandske marinesoldater som i dag har Åsegarden som sin vinterlokasjon, skal flyttes midlertidig til Skjold. Planen er at nederlenderne skal være på plass på Skjold i januar 2020. På sikt er planen at de skal flyttes til Hegglia leir.

VINTERTRENING: Nederlandske marinesoldater på øvelse i Norge. Til nå har disse trent med Åsegarden som utgangspunkt. Fremover blir det fra Skjold. Foto: Dave De Vaal, det nederlandske Forsvaret
VINTERTRENING: Nederlandske marinesoldater på øvelse i Norge. Til nå har disse trent med Åsegarden som utgangspunkt. Fremover blir det fra Skjold. Foto: Dave De Vaal, det nederlandske Forsvaret

– Wilnor Governmental Services AS, som er strategisk leverandør til Forsvaret blant annet innenfor «Host Nation Support» og deres underleverandør Stord Innkvartering AS, skal på oppdrag fra Forsvarsbygg, bygge og leie ut fire nye forlegninger, og kjøkken og spisesal til oss. Det skjer når infrastrukturen er på plass.

Stord Innkvartering AS skal levere fire kaserner med om lag 1000 senger, og en messe som skal kunne betjene alle soldatene i leiren. Det planlegges også lagerbygg, garasjer og ulike sikkerhetsinstallasjoner som gjerde og vaktlokale.

Stramme tidsfrister 

– Vi har nå ryddet skog og skal opparbeider grusflater og legge nødvendig teknisk infrastruktur og fundamenter, sier Reiersen.

I oppdraget til Harald Nilsen ligger også betong- og grunnarbeider

– Vi har stramme tidsfrister. Nederlenderne skal være på plass tidlig neste år. Gjennom godt samarbeid med entreprenører og Forsvaret skal vi få dette til, fastslår Reiersen i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS