Nyheter

LUFTMAKT: To U.S. Army AH-64D Apache angrepshelikoptre under en øvelse i Alaska.

Polen kjøper 800 Hellfire-missiler

Sammen med angrepshelikoptre skal Hellfire-missilene være en del av forberedelsene Polen gjør mot en potensiell russisk invasjon.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den polske regjeringen har signert en avtale om å kjøpe 800 Hellfire-missiler, som skal bevæpne landets nye flåte med angrepshelikoptre, ettersom Polen har en forespørsel inne om å kjøpe Boeing AH-64E Apache av USA, skriver Defense News.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kontrakten for missilene som er laget av Lockheed Martin skal ha en verdi på over 1,6 millarder norske kroner. Leveranse av missilene skal etter planen starte dette året og strekke seg utover 2029.

På Twitter skrev den polske forsvarsministeren Mariusz Blaszczak denne uken at missilene skal bevæpne «våre AW149 støttehelikoptre, og til slutt, AH-64E angrepshelikoptre.»

Les også: Norsk byks mot toprosentmålet

I juli 2022 signerte den polske regjeringen en avtale om å skaffe 32 AW149 helikoptre produsert av italienske Leonardo. Leveransen er planlagt i tidsperioden 2023 - 2029. Avtalen innebærer også logistikk, trening og simulatorer.

I fjor sendte også den polske regjeringen en forespørsel til USA om å kjøpe 96 AH-64E Apache angrepshelikoptre. Etter planen skal de stasjoneres i Siedlce hos den 18. mekaniserte divisjon, rundt 91 kilometer fra hovedstaden Warsawa. Anskaffelsen skal være en del av forsvaret mot en potensiell russisk invasjon, skriver Defense News.

Powered by Labrador CMS