Nyheter

KENTUCKY: Nødetatene er på stedet hvor to militære helikoptre kolliderte onsdag kveld. Alle ni om bord omkom.

Ni soldater omkom i helikopterkollisjon i USA

Alle de ni soldatene som var om bord i de to Black Hawk-helikoptre som kolliderte i Kentucky i USA onsdag kveld, er døde, bekrefter hæren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Radiostasjonen WKDZ har lagt ut bilder fra ulykkesstedet på sin nettside, som viser brennende rester av minst to helikoptre.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ulykken skjedde under en rutinemessig militærøvelse onsdag kveld, opplyser Talsperson Nondice Thurman ved basen Fort Cambell.

Det var to HH-60 Black Hawk-helikoptre som krasjet rundt klokka 22 onsdag i Trigg County, ifølge en uttalelse fra basen. Helikoptrene hadde henholdsvis fem og fire personer om bord.

Årsaken til kollisjonen er uklar, og saken er under etterforskning.

– Myndighetene vil ville gjøre alt de kan for å støtte familiene til de omkomme, sa Kentucky-guvernør Andy Beshear på en pressekonferanse torsdag.

Fort Campell ligger nær Tennessee-grensen, omtrent 97 kilometer nordvest for Nashville.

Det amerikanske militært opplyser at helikoptrene landet på et jorde nær et boligområde, men at ingen på bakken ble skadd.

Ulykken er den andre på kort tid der Black Hawks er involvert. I februar omkom to Tennessee National Guard-piloter da helikoptret de satt i, styrtet langs en motorvei i delstaten Alabama under en øvelse.

Powered by Labrador CMS