Nyheter:

LUFTKAMP: Frp, Sp og Ap mener Forsvaret bør ta over driften så snart det er praktisk mulig. Slik kan basen i Tromsø også betjenes av de nye norske redningshelikoptrene AW101, mener partiene. Her statsminister Erna Solberg (H) foran Norges nye redningshelikoptre AW101.

Stortingsflertallet uenig med regjeringens plan for ny helikopterbase

Regjeringen foreslår å opprette en ny sivil redningshelikopterbase i Tromsø, men et flertall på Stortinget vil at Forsvaret skal drive basen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Helikopterbasen skal etter planen settes i drift i 2022, men Frp, Sp og Ap mener Forsvaret bør ta over driften så snart det er praktisk mulig, skriver VG.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Slik kan basen i Tromsø også betjenes av de nye norske redningshelikoptrene AW101, mener partiene.

– Vi ønsker like helikopter på alle redningsbaser i Norge, selv om det blir kostbart, sier Per-Willy Amundsen i Frp til VG.

Regjeringen har allerede inngått en avtale med CHC Helikopter Service om drift av basen i Tromsø og Sysselmannens helikoptertjeneste på Svalbard.

– Med innfasingen av nye redningshelikoptre på basene i Bodø og på Banak vil den sjuende basen i Troms gi en betydelig styrket helikopterkapasitet i nord, sa justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) da hun i midten av februar la fram et forslaget om opprettelsen av den sivil redningshelikopterbasen.

– Arbeiderpartiet ønsker primært at Luftforsvaret skal drive basen i Tromsø. Men det aller viktigste nå er å få et redningshelikopter på plass, sier Martin Henriksen (Ap).

Han sier Ap har bedt regjeringen avklare om den sivile aktøren kan drive fram til Forsvaret eventuelt er klar til å overta. Det har også Sp foreslått.

Powered by Labrador CMS