Nyheter

INGEN ANKE: Vaktsjefen anker ikke dommen fra lagmannsretten.

Vaktsjefen anker ikke dommen til Høyesterett

Torsdag kveld ble det klart at vaktsjefen på KNM Helge Ingstad ikke anker dommen og vil legge den 5 år lange saken bak seg. 

Publisert Sist oppdatert

Vaktsjefen på Helge Ingstad har bestemt seg for å ikke anke lagmannsrettens dom, opplyser forsvareren hans til NTB. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Saken har vært en svært stor belastning for vaktsjefen og hans familie. Han er uenig i lagmannsrettens domfellelse av ham, men etter en totalvurdering har han bestemt seg for å ikke å inngi anke over dommen, opplyser advokat Christian Lundin.

– Han har lagt vekt på behovet for å legge saken bak seg og et ønske om å skåne seg selv, familien og Sjøforsvaret for ytterligere belastninger, skriver Lundin til Forsvarets forum i en e-post. 

Vaktsjefen setter stor pris på støtten han har fått fra Sjøforsvaret i en meget krevende sak, og er takknemlig for hvordan Forsvaret har tatt vare på han. 

Videre forklarer Lundin at vaktsjefen lenge vurderte om han skulle inngi anke for å sette søkelyset på det prinsipielle spørsmålet, om det er riktig å plukke ut en person i et stort system involvert i en storulykke.  

Vaktsjefen og hans samarbeidspartnere mener denne dommen dessverre har- og vil påvirke sikkerhetsarbeidet i flere sektorer i negativ retning. 

– Dommen vil kunne føre til en fryktkultur og underrapportering av nesten-ulykker, og vil sette det viktige sikkerhetsarbeidet i Sjøforsvaret, andre våpengrener og andre offentlige og private systemer mange år tilbake i tid, opplyser Lundin. 

Powered by Labrador CMS