Nyheter:

Helge Ingstad-saken er til behandling hos påtalemyndigheten.

Statsadvokaten trenger mer tid på Helge Ingstad-saken

Over to år etter Helge Ingstad-havariet er det uvisst om noen skal straffeforfølges. Riksadvokaten har fortsatt ikke mottatt fregattsaken til behandling.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Helge Ingstad-saken er til behandling hos påtalemyndigheten. Saken er omfattende, og det er for tidlig å si når det kan foreligge en endelig påtaleavgjørelse i saken, sier statsadvokat Magne Kvamme Sylta til Skipsrevyen.

Etter å ha innhentet uttalelser fra Generaladvokaten og Sjøfartsdirektoratet ble politiets innstilling sendt over til Statsadvokaten i Hordaland og Sogn og Fjordane. Etter at Statsadvokaten har vurdert saken, sendes den til Riksadvokaten, som er øverste påtalemyndighet.

Les også: KNM «Helge Ingstad»-stål blir solgt til skrapmetallpris

– Saken er ikke mottatt hit ennå, opplyser kommunikasjonsrådgiver Mie Skarpaas ved Riksadvokatembetet.

Fregatten KNM Helge Ingstad kolliderte med tankskipet Sola TS ved Stureterminalen i Øygarden i Vestland fylke tidlig om morgenen 8. november i 2018. Fregatten pådro seg omfattende skader og gikk etter hvert ned.

Vaktsjefen på fregatten har status som mistenkt i saken. Det har også kapteinen og losen på tankskipet, samt operatøren på Kystverkets sjøtrafikksentral på Fedje.

Ifølge konsulentselskapet PwC kostet det 765 millioner kroner å heve fregatten. Åtte personer ble lettere skadd i ulykken.

Les også: Politiet ferdig med Ingstad-etterforskning

Powered by Labrador CMS