Nyheter

ØVELSE: Flere aktører skal øve sammen i Kristiansund denne uken. Dette bildet er fra en tidligere øvelse for politiet og Heimevernet på Østlandet.
ØVELSE: Flere aktører skal øve sammen i Kristiansund denne uken. Dette bildet er fra en tidligere øvelse for politiet og Heimevernet på Østlandet.

Varsler storøvelse i Kristiansund

Forskjellige aktører er samlet for en stor beredskapsøvelse i Nordmørsbyen, melder politiet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Møre og Romsdal politidistrikt skriver i en pressemelding at det skal gjennomføres en stor øvelse første uken i juni.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Både Politiet, Heimevernet, Havnevesenet, Avinor, Kystverket og Kystvakten tar del i øvelsen, i tillegg til NorSea Logistics og en rekke samarbeidspartnere på Vestbase. Øvelsen har fått et stort og reelt omfang, der vi virkelig får testet ut hele samvirketankegangen i et relevant scenario, sier Frank Robert Alfredsen, områdesjef i Kristiansund HV-område, i pressemeldingen.

Befolkningen i Kristiansund kan komme til å se utrykning med blålys, og annen øvingsaktivitet- både på sjø og land.

Hva som vil skje under øvelsen er ikke offentlig, hovedsaklig fordi deltakerne skal få best mulig treningsutbytte.

– Det handler om å teste hvordan vi responderer ved manipulasjon av forsyningslinjen med ulik grad av påvirkning. Med andre ord, et scenario som ikke skal skje, men som vi må være forberedt på – spesielt kanskje i disse tider, sier Stian Gjertsen i NorSea i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS