Nyheter

BELTEVOGN: M 113 er i bruk i over 50 land inkludert Norge, og finnes i en stor mengde varianter. Her under en tidligere vinterøvelse.

En rekke ganger har det brent i beltegående pansrede personellkjøretøy

Havarikommisjonen undersøker brann på Setermoen i januar.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Statens havarikommisjon melder på egen nettside om at de har opprettet undersøkelse av motorbrann i militært kjøretøy ved Setermoen i Bardu kommune, Troms og Finnmark

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Fredag 28. januar 2022 klokken 11.35 oppsto brann på et av Forsvarets beltegående pansrede personellkjøretøy av typen M 113 A2, tilhørende Setermoen garnison. Ingen personer ble skadet i hendelsen. M 113 A2 har et mannskap på to, og kan transportere elleve soldater.

Brannen oppstod i kjøretøyets motorrom og i en kabelgjennomføring ved vognførers plass. Vognfører og vognkommandør måtte evakuere kjøretøyet. En sikkerhetskontrollør tilstede fikk slukket brannen med et håndholdt pulverapparat.

Havarikommisjonen har gjennomført en forundersøkelse og innhentet faktiske opplysninger relatert til hendelsen. Dette er den siste brannen i en rekke lignende hendelser med denne vogntypen.

M 113 har vært i bruk i Forsvaret siden 1964, da rundt 100 ble mottatt som våpenhjelp. Ytterligere 187 M113 ble innkjøpt mellom 1976 og 1992.

126 M 901 rakettpanserjagere ble anskaffet i 1995 og bygget om til M 113 A2 standard.

Powered by Labrador CMS