Nyheter

DØDSFALL: I løpet av én uke er tre personer funnet døde på hangarskipet USS George Washington.

Tre personer funnet døde på amerikansk hangarskip

Naval Criminal Investigative Service og amerikanske lokale myndigheter etterforsker dødsfallene, som skjedde i løpet av én uke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Selv om disse hendelsene fortsatt er under etterforskning, er det ingen umiddelbare indikasjoner som tyder på at det er en sammenheng mellom de tragiske hendelsene, sier kommandør og talsperson for marinen, Reann Mommsen til CNN.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tidligere denne uken meldte CNN at tre personer fra mannskapet på USS «George Washington» ble funnet døde på hangarskipet. Den første ble funnet om bord på fartøyet 9. april. Dagen etterpå ble den andre personen funnet.

Fem dager senere, ble den siste funnet bevisstløs, og døde på Riverside Regional Medical Center.

Les også: Sjokktestet USAs nye hangarskip USS Gerald Ford

– Våre tanker og kondolanser går til familie, venner og skipskamerater til våre sjømenn, sier Mommsen til CNN.

Etterforsker årsaken

Kaptein Sarah Self-Kyler, talskvinnen for US Fleet Forces Command, fortalte tirsdag til CNN at den amerikanske marinen fastslo at dødsfallet tilsynelatende var selvmord, selv om en endelig årsak fortsatt er under etterforskning.

Etterforskningen som vil bli gjort av Naval Criminal Investigative Service og lokale amerikanske myndigheter vil ta for seg dødsfallet. Det vil skje på bakgrunn av at i løpet av de siste 12 månedene, har syv personer om bord dødd. De skal undersøke nærmere på eventuelle sammenhenger eller koblinger mellom dødsfallene.

I fjor bekreftet etterforskerne et dødsfall i desember, som de mener var selvmord. I slutten av 2019 og 2020 var det tre dødsfall, der Self-Kyler mener at en av de omkommende hadde tatt sitt eget liv. De to andre dødsfallene er fortsatt under etterforskning.

Atomdrevet hangarskip

USS «George Washington» er et reaktordrevet hangarskip av Nimitz-klassen. Det har ligget i havn i Newport i Virginia siden 2017. Fartøyet skal få ny atomreaktor og det skal gjennomføres represjoner og oppgraderinger.

Hangarskipet skulle bare være i Newport i to år, men har blitt forsinket flere ganger, blant annet på grunn av pandemien.

Navy Times opplyser at skipet skal være klar til å reise videre i desember.

Powered by Labrador CMS