Nyheter:

Pål Eirik Berglund under minnegudstjeneste i Norderhov kirke for de svenske og norske soldatene som falt under slaget på Norderhov for 300år siden.

Ny sjef for Brigade Nord: – Gleder meg veldig til å ta fatt på jobben

Oberst Pål Eirik Berglund starter fra det tidspunkt Forsvarsdepartementet bestemmer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Utnevning av oberst Pål Eirik Berglund til brigader i Hæren og beordring i stilling som sjef Brigade Nord med tiltredelse fra det tidspunkt Forsvarsdepartementet bestemmer, kom det fra statsråd fredag.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben. Brigade Nord er mye mer enn en bare en avdeling. Det er en kjernekomponent i nasjonal fellesoperativ virksomhet, et knutepunkt for alliert trening og samvirke, og en driver i utvikling og innovasjon i landdomenet, sier han til Forsvarets forum, og fortsetter:

– Og mest av alt er det veldig mange flotte mennesker som inspirerer. Det drives utrolig mye god tjeneste innenfor en bredde av fagfelt som er helt unik.

Han peker på beslutningene i langtidsplanen for Forsvaret som en av de store forventningene i brigaden fremover.

– Her må vi levere på utviklingen av landmakten, og brigadens del av det større fellesoperative bildet. Så må vi samtidig evne å vedlikeholde de operative leveransene både nasjonalt og internasjonalt. Og så er det viktig for meg at menneskene fremdeles gleder seg til å gå på jobb hver dag!

Berglund kommer fra stillingen som forsvarsattaché i Frankrike og har tidligere vært sjef for Panserbataljonen.

Lars Lervik satt i stillingen som brigadesjef fram til juni i år, da han tok over som sjef for Hæren etter Eirik Kristoffersen. Oberst Randi Åste Huse har vært midlertidig brigadesjef i påvente av tilsettingen.

Har du tips eller innspill til denne saken? Kontakt oss på tips@fofo.no

Rettelse: Forsvarets forum fikk først opplyst at Berglund kommer fra stillingen som hærattaché i Frankrike. Det stemmer ikke. Han sitter som forsvarsattaché i Frankrike. Rettet 12.20, 11. september.

Powered by Labrador CMS