Nytt om navn

MEDALJE: Oberstløytnant Per Erik Bjørnstadbråten (t.v.) sammen med sjef Hæren, Lars Lervik.
MEDALJE: Oberstløytnant Per Erik Bjørnstadbråten (t.v.) sammen med sjef Hæren, Lars Lervik.

Fikk medalje for samarbeid med det amerikanske marinekorpset

Oberstløytnant Per Erik Bjørnstadbråten har vært rådgiver for US Marine Corps blant annet under øvelse Trident Juncture.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Oberstløytnant Per Erik Bjørnstadbråten har blitt tildelt den amerikanske Meritorious Service Medal. Han mottar utmerkelsen for fremragende fortjenestefull utført tjeneste som representant for utvekslingsprogrammet til 2nd Marine Expeditionary Brigade, II Marine Expeditionary Force fra august 2015 til juli 2019.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Bakgrunnen for tildelingen var at Bjørnstadbråten var rådgiver for ledelsen i 2d Marine Expeditionary Brigade og II Marine Expeditionary Force under større øvelser og spesielt under Nato-øvelsen Trident Juncture i 2018.

– Hans meget gode ledelse og forståelse av operasjoner og etterretning, i tillegg til kontinuerlig analyse og veiledning til sjefer, ble sterkt verdsatt, skriver Hæren på sin Facebook-side.

Meritorious Service Medal
Meritorious Service Medal

– Han viste en gjennomgående profesjonell holdning og bidro direkte til den viktige relasjonsbyggingen mellom marinekorpset, Norge og Nato. Ved sin profesjonalitet, initiativ og lojalitet til tjenesten, nøt oberstløytnant Bjørnstadbråten stor respekt i perioden, står det videre i begrunnelsen.

Den amerikanske Meritorious Service Medal gis for fremragende fortjenstfull prestasjon eller tjeneste utenfor stridssituasjoner. Medaljen kan tildeles personell i USAs forsvar, så vel som fra allierte og vennligsinnede land.

Powered by Labrador CMS