Nyheter

NYE HOVEDTILLITSVALGTE: Visekonstabel Frida Sofie Træland Hella (t.v.) er ny hovedtillitsvalgt i Sjøforsvaret. Ingri Furulund blir visespesialist når hun trer inn i stillingen som ny hovedtillitsvalgt i Luftforsvaret i august.

Dette er Forsvarets nye hovedtillitsvalgte

– Saker om mobbing og seksuelt trakassering er spesielt viktig. Det skal vi ha nulltoleranse for i Forsvaret, sier ny hovedtillitsvalgt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvaret har ansatt nye to nye Hovedtillitsvalgte (HTV) for året som kommer. De blir avdelingenes øverste tillitsvalgte for vernepliktige inne til førstegangstjeneste.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Visekonstabel Frida Sofie Træland Hella startet i stillingen hovedtillitsvalgt for Sjøforsvaret 1. juli, når hun tok over for Gesine Stoltenberg Graham.

Ingri Furulund blir visespesialist og ny hovedtillitsvalgt for Luftforsvaret. Hun tiltrer 1. august. Hun overtar for Sondre Skytteren.

Linnea Røbech fortsetter i et år til som hovedtillitsvalgt i Hæren.

Se de vernepliktige

Visekonstabel Frida Sofie Træland Hella er ny hovedtillitsvalgt fra 1.juli. Hun ser frem til det neste året som sittende hovedtillitsvalgt.

– Noe av det jeg gleder meg mest til som HTV er å kunne møte soldatene der de er. Å se deres hverdag, med et bredt spekter av stillinger og utfordringer blir lærerikt. Som hovedtillitsvalgt ser jeg frem til å samarbeide med ledelsen i sjøforsvaret, og de vernepliktige med et ønske om at de vernepliktige skal ha en meningsfull tjenestehverdag, sier Hella.

HTV SJØFORSVARET: Frida Sofie Træland Hella gleder seg til et nært samarbeid med både vernepliktige og ledelse i året som HTV.

Les mer: Ny erstatningsordning for vernepliktige på høring

Tidligere har hun vært avdelingstillitsvalgt på KNM Harald Haarfagre, noe hun sier ga mersmak for å søke stillingen.

– Jeg ser frem mot å jobbe videre på det gode og inkluderende samholdet som allerede er i Sjøforsvaret, sier Hella.

Hun trekker fram saker som omhandler mobbing, seksuell trakassering og styrking av fysisk og psykisk helse hos soldatene som viktige for det kommende året.

– Det er viktig å bygge på hver enkeltes sine ressurser for å bygge gode lag der det er forståelse og respekt for den enkelte og alle arbeidsområder, sier hun.

Mobbing og psykisk helse

Ingri Furulund ser også på disse problemstillingene som viktige før hun tiltrer som Hovedtillitsvalgt om et par uker.

– Saker om mobbing og seksuelt trakassering er spesielt viktig. Det skal vi ha nulltoleranse for i Forsvaret. I tillegg håper jeg å få satt et helårlig fokus på psykisk helse.

HTV LUFT: Ingri Furulund mener det er viktig med et helårlig fokus på psykisk helse og MOST-saker.

Hun forteller videre at hun er blitt opptatt av hvordan Forsvaret kan ta bedre vare på miljøet, gjennom mindre matsvinn og bedre system for gjenvinning.

Furulund avslutter sine siste dager som vernepliktig basetillitsvalgt på Andøya flystasjon. Om et par uker tiltrer hun offisielt i stillingen som hovedtillitsvalgt.

– Jeg gleder meg til å starte i jobben. Som hovedtillitsvalgt ønsker jeg å videreutvikle Luftforsvaret i samarbeid med ledelsen og de vernepliktige.

Hun forteller at hun har trivdes godt som basetillitsvalgt på Andøya flystasjon, og håper hun som HTV kan påvirke organisasjonen til det positive i enda større grad.

Les mer: TVO: 16 måneders førstegangstjeneste skal være frivillig

Powered by Labrador CMS