Nyheter

ØKNING: Antallet kvinner i den Ukrainske hæren har gått markant opp siden før krigen. Bildet er fra opptreningen av ukrainske soldater i Storbritannia.

Antallet kvinner i den ukrainske hæren har økt med 140 prosent

Over 40.000 kvinner tjenestegjør i den ukrainske hæren i krigen mot russiske invasjonsstyrker, ifølge en rapport fra det ukrainske forsvarsdepartementet. Det tilsvarer en økning på over 140 prosent siden 2014.

Publisert Sist oppdatert

Det betyr at litt over 5 prosent av de ukrainske styrkene er kvinner. Rundt 5000 ukrainske kvinner er også direkte involvert i kamphandlingene, ifølge departementet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

En rapport fastslår at over 13.400 kvinner har fått status som deltakere i kampoperasjoner per dags dato. I tillegg framgår det at 41 prosent av de kvinnelige soldatene har barn og at over 2500 er alenemødre.

I 2014 var antallet ukrainske kvinner i hæren litt over 16.500, men ifølge forsvarsdepartementet har myndighetene siden opphevet alle restriksjoner på hvor kvinner kan tjenestegjøre i de ukrainske styrkene.

Ukraina har kjempet mot russiske styrker i nesten 21 måneder, etter den russiske invasjonen i full skala 24. februar i fjor.

Powered by Labrador CMS