Nyheter

HARD KONKURRANSE: Dette er noen av de flotte bidragene vi har fått inn så langt!

Se bidragene til Forsvarets forums julekonkurranse

Tror du at du kan bygge en enda bedre pepperkakebrakke, enn de vi allerede har fått inn? Da er det flaks for deg at søknadsfristen ikke går ut før onsdag 22. desember.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Årets julekonkurranse #pepperkakebrakka2021 er godt i gang. Så langt har vi fått inn flotte bidrag fra forskjellige avdelinger i både Sjøforsvaret og i Hæren. Men frykt ikke, du har fortsatt sjansen til å delta!

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Se byggverkene som er sendt inn hittil, lenger ned i saken!

Dersom du vil bli med i konkurransen kan du sende bilder, sammen med en kort beskrivelse, til sbk@fofo.no (skriv pepperkakebrakka2021 i emnefeltet) eller som en direktemelding på Instagram @forsvaretsforum. Du kan også legge ut bilder på Instagram og tagge @forsvaretsforum og #pepperkakebrakka2021.

Innsender av de tre beste bidragene vinner ett Flax-lodd hver! I tillegg til heder og ære, selvfølgelig. Fristen går ut onsdag 22. desember klokken 12:00.

Nissene i Pasvik

En vinterlig versjon av Pasvik grensestasjon, inkludert nisse-oppstilling. Byggverket er laget av kokkene på stasjonen og sendt inn av Franziska Skogsholm.

OPPSTILLING: Pasvik grensestasjon, komplett med skumnisseparade.

KNM «Maud» og KNM «Steil»

Stefan Lynes Plessas tjenestegjør som menig på logistikkfartøyet KNM «Maud», og har sendt inn dette bidraget på vegne av besetningen om bord. Logistikkfartøyet bistår kystkorvetten KNM «Steil» og gjennomfører replenishment-at-sea (RAS). RAS er KNM «Mauds» hovedfunksjon og innebærer å overføre drivstoff og andre etterforsyninger, uten at for eksempel kystkorvettene behøver å legge til kai.

TANKING: Kystkorvetten KNM «Steil» fyller drivstoff ved hjelp av logistikkfartøyet KNM «Maud».
SKJOLD-KLASSEN: Den originale KNM «Glimt», som i likhet med den originale KNM «Steil» er helt uten non-stop.

Sjøbjørn i Pasvikelva

Deler av Pasvikelva i Øst-Finnmark er grenseelv mellom Norge og Russland. Innsender Mari H. Bakkestuen er troppsassistent i Pasvikkompaniet, som er en del av Garnisonen i Sør-Varanger (GSV) og vokter grensen mot Russland.

SHIP O'HOI: En bemannet sjøbjørn suser av gårde i Pasvikelva.

Panserpepperkake

Denne spesialutgaven av stridsvognen Leopard 2A4 har et ekstra lag med pansring, bestående av pepperkaker. Kanonløpet og beltene er laget av papp. Det ble gjort et forsøk på å lage kanon av pepperkake, men ifølge innsender fungerte dette dårlig. Innsendt av skoleelev Samuel Zwygart.

Foto: Samuel Zwygart.
Foto: Samuel Zwygert.
KONGELIG: En ung kronprins Haakon prøvekjører en vanlig Leopard, uten pepperkakepansring.

Les også: Kristian (9) vant fjorårets pepperkake-konkurranse med en replika av kystkorvetten KNM Glimt.

Pepperkake-bro

Ingeniør-kadettene på Krigsskolen har bygget pepperkakebroer. Videre har de testet hvor mye de forskjellige tåler. Den beste broen tålte en belastning på hele 107 eksemplarer av Krigsskolens skoleavis Forposten.

Foto: Frida Folkestad.
Foto: Frida Folkestad.
Foto: Frida Folkestad.

Les også: Kadett og Forposten-redaktør Ina Emilie ville delt feltrasjonen sin med avdøde Fredrik Kayser.

KNM «Glasur»

Denne versjonen av Sjøforsvarets logistikkfartøy KNM «Maud» har fått både helikopterdekk og seigmann-besetning. Den observante leser kan til og med få øye på en seigmann over bord. Innsender er Leo Midtdal Mathiesen.

AKTER: Helikopterdekket helt akter på skipet.
LIKT: Som to dråper vann!
Powered by Labrador CMS