Nyheter

KARANTENE: Flere hundre soldater på Setermoen, Skjold og Bardufoss er satt i karantene.

Flere enn 200 soldater i karantene i Indre Troms

Hæren setter i gang med testing av soldatene så raskt som mulig.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Flere soldater har hatt helgepermisjon og vært på et utested i Tromsø. Der har det vært en person, som ikke har tilknyting til Forsvaret, som har vært bekreftet smittet, sier Eirik Skomedal som er talsperson for Hæren.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det var avisa Nordlys som først omtalte saken.

Øivind Benjaminsen, fagleder ved koronasenteret i Tromsø, bekrefter at en person har fått påvist koronasmitte. Vedkommende har vært på flere utesteder i Tromsø i helga, blant annet Heidis Bierbar, sier Benjaminsen til Nordlys.

Flere soldater har blitt kontakt av smittevernsteamet i Tromsø etter besøket på utestedet. Soldatene har sammen med sine nærkontakter blitt satt i karantene i løpet av helga.

– Soldatene bor ofte seks stykker på samme rom. Totalt er det snakk om i overkant av 200 soldater som er satt i karantene ved militærleirene på Skjold, Bardufoss og Setermoen, sier Skomedal til Forsvarets forum.

Les også: Norske soldater i Litauen fikk vaksiner av Canada

Hæren setter i gang med testing så raskt som mulig, men Skomedal kan ikke si konkret når dette arbeidet starter.

– Hvor lenge soldatene blir sittende i karantene avhenger av resultatene av disse testene.

– Hvordan er retningslinjene for soldatene med tanke på permisjon og reiser ut av leir?

– De har normal helgepermisjon og vi oppfordrer alle soldater til å opprettholde smittervernersregler og følge de nasjonale retningslinjene. Besøk på et utested er sånn sett ikke noe vi har tatt høyde for, sier Skomedal.

Powered by Labrador CMS