Nyheter:

KORONA: Flere tilfeller at Covid-19 etter påskeferien
KORONA: Flere tilfeller at Covid-19 etter påskeferien

32 soldater i Hæren korona-smittet

Syv personer befinner seg i isolasjon i leir, resten er i isolasjon hjemme forteller talspersonen for Hæren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Per 8. april er det totalt 32 personer som har bekreftet Covid- 19 i Hæren fordelt på indre Troms og Østlandet. Syv personer befinner seg i isolasjon i leir, resten er i isolasjon hjemme i følge talspersonen for Hæren Erik Skomedal.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det har gjennom påskehøytiden vært noen smittetilfeller blant Hærens personell, noe vi også forventet da vi så smittetallene i Norge før påske, forteller Skomedal.

Det er variasjoner i de ulike leirene om personellet blir testet ved ankomst etter perm, de planlegger å teste alle.

– Det er enda for tidlig å si noe om hvordan smitten har vært etter påske, da de aller fleste møtte tilbake til tjeneste i tirsdag og de analyserte prøvesvarene ikke har kommet, tilføyer Skomedal.

Les også: Anbefaler å flytte HV-16 fra Bjerkvik til Tromsø

Sjøforsvaret har to soldater som har testet positivt for Covid 19.

– En har testet positivt hjemme og en har testet positivt etter ankomst. Karantene, varsling av nærkontakter og smittesporing gjennomføres i henhold til regelverk og de prosedyrer vi har i samarbeid med kommunene det gjelder, forteller talspersonen i Sjøforsvaret Michel Hayes.

I luftforsvaret har de tre tilfeller av smitte i følge kommunikasjonssjef i luftforsvaret Stine Barclay Gaasland.

- Så langt er vi kjent med totalt tre tilfeller av påvist smitte før og i løpet av påsken, men foreløpig ingen tilfeller av påvist smitte ved ankomst tilbake i leir, forteller Gaasland.

Les også: Fregatten KNM Thor Heyerdahl med innholdsrik påske: overvåket russisk militær aktivitet og hentet påskeegg i Berlevåg

Powered by Labrador CMS