Nyheter

BESØK: Prinsesse Ingrid Alexandra under et besøk ved Rena Leir. Besøket var en konfirmasjonsgave fra Forsvaret.

Prinsesse Ingrid Alexandra skal gjennomføre førstegangtjenesten i Ingeniørbataljonen

Prinsessen skal inn i Forsvaret i 2024, melder slottet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Prinsesse Ingrid Alexandra drar i januar til Skjold leir i Indre Troms, hjemmebase for 2. bataljon og Ingeniørbataljonen. Etter rekruttperioden får prinsessen tildelt en tjenestestilling, og gjennomfører en fagperiode med mer spesifikk utdanning etterfulgt av en avdelingsperiode med trening og øving, skriver kongehuset i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Da prinsessen fylte 18 år i januar, fikk hun tre drømmedager i Forsvaret - en i hver gren- og et fallskjermhopp i gave av forsvarssjef Eirik Kristoffersen.

Etter at Kristoffersen hadde overrakt gaven, satt han med kronprinsparet uten mediene for å snakke om mulighetene i Forsvaret.

– Vi var ikke innom alle detaljene, men derfor skal hun få disse dagene nå, så ser hun mulighetene og kanskje kan bestemme seg for at hun trenger å gjøre det, sa forsvarssjefen da Forsvarets forums vernepliktige journalister møtte ham på Slottsplassen etter besøket i januar.

Det er tradisjon for tronarvingene å gjennomgå en militær utdannelse. Kronprins Haakon har tidligere vært tydelig på at hans barn skal få velge om de ønsker det selv.

Les om kronprins Haakons førstegangstjeneste her.

– Hun har jo alle muligheter, men det bestemmer hun selv, så jeg kommer ikke til å ha verken forventning eller noen ting til, sa forsvarssjefen i januar.

Forut for myndighetsdagen hadde prinsessen besøkt flere avdelinger i Forsvaret. Blant annet jegertroppen og flytur med F-16.

– Hun hadde jo passa overalt i Forsvaret av det vi har sett så langt, sa forsvarssjefen i januar.

I 2022 fikk prinsessen sin egen militæradjutant. Adjutantstaben består av ni adjutanter og en leder. Det er tre overadjutanter til kongen fra hver av de tre grenene i Forsvaret og seks adjutanter fordelt på kongen og kronprinsen.

Powered by Labrador CMS