Nyheter

ARKIVFOTO: Patruljeskipet skal etter planen ankomme det østlige Middelhavet i starten av desember.

Nederland sender patruljeskip mot Gaza

HNLMS Holland blir sendt for å kunne bistå med evakuering og sende humanitær hjelp til Gaza.

Publisert

Patruljefartøyet HNLMS Holland skal etter planen sette kurs i retning Gaza i midten av november. Det skriver Nederlands forsvarsminister Kajsa Ollongren i et brev til parlamentets underhus.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Overfarten vil ta halvannen uke og når HNLMS Holland er på plass, vil fartøyet operere innenfor et område i det østlige Middelhavet. Oppholdets varighet avhenger av hvordan situasjonen i området utvikler seg. Det skriver forsvarsdepartementet i Nederland på sine nettsider. 

Nederland har allerede to C-130 transportfly stasjonert på Kypros, i forbindelse med krigen mellom Israel og Hamas. Et av disse skal sendes tilbake til Nederland innen kort tid, mens det andre etter planen skal bli værende på Kypros ut 2023. 

Ollongren besøkte nederlandsk personell på Kypros onsdag denne uken. Der skal hun også ha diskutert mulighetene for en skipskorridor med sin kypriotiske motpart.  

HNLMS Holland er det første fartøyet i Holland-klassen. Det er et patruljefartøy, har en lengde på 108,4 meter og topphastighet på 21,5 knop. Fartøyet er bestykket med blant annet  76 mm Oto Melara Super Rapid-kanoner og 12,7 mm mitraljøser. 

Powered by Labrador CMS