Nyheter:

Her står Heimevernet vakt ved veien som brukes til å frakte inn og ut personell, utstyr og annet.

Utsetter søk - bare HV blir igjen fra Forsvaret

Ingeniørbataljonen, Etterretningsbataljonen og Forsvarets spesialkommando pakker sammen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er tre ting som er viktig. Det ene er å skaffe oversikt over den nye måten å jobbe å på for oss. Mange ressurser er trukket ut. Samtidig er vi blitt lovet mye støtte og hjelp fremover, noe vi trenger og verdsetter, sier ordfører i Gjerdrum kommune Anders Østensen (Ap) under dagens pressekonferanse fra Gjerdrum.

Han legger til at å gi folk en form for normal hverdag igjen samt det å gi folk svar på hva som har skjedd gjennom den videre etterforskningen er to andre elementer som blir viktig fremover.

Les også: Fem prester fra Forsvaret til Gjerdrum: Bisto både pårørende og soldater

Etter flere dagers innsats ble Ingeniørbataljonen relokalisert til Rena i natt.

– Vi er forberedt på å støtte med søk hvis det blir behov i neste fase, skriver kaptein Martine Klock i Ingeniørbataljonen i en sms til Forsvarets forum.

Også Etterretningsbataljonen har dratt fra Gjerdrum. Forsvarets spesialkommando vil også forlate området snart. Det betyr at det er HV-02 som blir igjen fra Forsvaret.

Les også: Politiet:– Ikke lenger håp om å finne overlevende etter skredet i Gjerdrum

Det har ikke vært nye søk i skredområdet ved Ask i Gjerdrum på Romerike natt til onsdag, men Heimevernet har holdt vakt. I tillegg til vaktholdet har det vært noe ryddearbeid.

– Vi har håp om at vi skal kunne finne de vi savner. Det er målet til politiet, sa Mari Stoltenberg, innsatsleder i Øst Politidistrikt under pressekonferansen.

Hun fortsatte med å si at det mest sannsynlig ikke blir noen nye bevegelser i gropa hverken i dag eller i morgen, tidligst over helgen. Søket etter savnede har gått over i en ny fase og sikkerhetsvurderingene er endret ettersom det ikke lenger er et redningsoppdrag,.

Etter det Forsvarets forum erfarer kan søket utsatt i en lengre periode.

– Det skal være trygt for de av våre som skal inn der å gjøre en jobb, sa innsatsleder under pressekonferansen.

Sju personer er funnet omkommet og tre er fortsatt savnet, men antatt omkommet etter skredet onsdag 30. desember.

Powered by Labrador CMS