Nyheter:

KNM Otto Sverdrup er på øvelse i Storbritannia og kommer tilbake til Norge i midten av februar.

To av fire fregatter er operative

I januar seilte ingen av de fire fregattene i norske farvann. Nå er seilingsforbudet på KNM Fridtjof Nansen opphevet.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Norges fire fregatter, er to fortsatt på vedlikehold. Fridtjof Nansen er klar og skal på øvelse neste uke. Den siste fregatten, Otto Sverdrup, er på øvelse i Storbritannia og kommer tilbake til Norge i midten av februar.

To på vedlikehold

På KNM Fridtjof Nansen er seilingsforbudet opphevet, og fartøyet er klart for å delta på øvelse i neste uke. Det var tidligere et koronautbrudd om bord med to smittetilfeller.

Les saken her: Nok et smittetilfelle på KNM Fridtjof Nansen

KNM Roald Amundsen er på tungt vedlikehold i henhold til plan, mens KNM Thor Heyerdahl er på periodisk vedlikehold i henhold til plan.

Rapport fra Statens Havarikommisjon

Fregattene ble lagt til kai i desember som følge av avvik belyst i Statens Havarikommisjons (SHK) delrapport 2 etter ulykken med KNM Helge Ingstad.

– Ingen fartøy seiler med sikkerhetskritiske avvik når de går fra kai, sier kommunikasjonssjef Torill Herland til Forsvarets forum.

– Øvrige avvik som er belyst i SHKs foreløpige rapport vil bli offentliggjort så snart den endelige rapporten er klar, sier kommandørkapteinen.

– Vi jobber kontinuerlig med vedlikehold av fartøyene. Dette gjør vi for å få best mulig teknisk kontroll. Vedlikeholdet må skje effektivt, da det er et omfattende arbeid som skal gjennomføres. Da er det viktig med god planlegging, har verkstedleder ved Forsvarets verksted Bergen (FVBE), Olav Øksnes tidligere sagt til Forsvarets forum.

Les også: KNM Helge Ingstad legger ut på sin siste seilas i februar

Powered by Labrador CMS