Nyheter:

FORLISTE: Fregatten «Helge Ingstad» ble påført store skader og forliste etter en kollisjon med lasteskipet Sola i 2018.

Mann tok med seg «klenodier» under tømmingen av Helge Ingstad: Dømt for tyveri

Mann i 30-årene ble dømt for tyveri etter å ha tatt med seg «klenodier» fra fregatten Helge Ingstad under tømmingen av skipet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til 8. november 2018 ble fregatten Helge Ingstad påført enorme skader etter å ha kollidert med lasteskipet Sola. Det ble etter hvert vurdert at skipet ikke var til å redde, og det endte opp på Hanøytangen for destruksjon.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Før fregatten ble sendt dit, ble den slept til Haakonsvern militærbase for tømming av utstyr og eiendeler. I forbindelse med oppdraget var ulike firmaer leid inn for å bistå med arbeidet.

Nylig måtte en mann i 30-årene, med tilknytning til et av selskapene, møte i Bergen tingrett tiltalt for grovt tyveri ved å ha forsynt seg av militært materiell tilhørende Forsvaret, melder Bergensavisen.

Mannen ble dømt til 172 timers samfunnsstraff. Dommen omfatter også bruk og oppbevaring av narkotika, samt flere tilfeller av heleri, bæring av kniv, brudd på våpenloven og kjøring uten gyldig førerkort.

Les mer: Togprodusent frykter spionasje fra selskapet som ville kjøpe Bergen Engines

Powered by Labrador CMS