Nyheter:

OPPROP: Flere franske generaler har skrevet under på et opprop om at landet er på vei til borgerkrig. Nå truer den franske regjeringen, her ved den franske presidenten Emmanuel Macron, med straff for de som signerer oppropet. (AP Photo/Francois Mori, Pool)

Franske generaler refset for borgerkrigsadvarsel

Frankrikes regjering truer med straff mot soldater som støtter et opprop fra 25 pensjonerte generaler som advarer om at landet er på vei mot borgerkrig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere soldater i aktiv tjeneste har trolig undertegnet oppropet som ble offentliggjort i det høyreorienterte tidsskriftet Valeurs Actuelles i forrige uke.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I oppropet hevdes det at president Emmanuel Macrons politikk vil ende i kaos som vil tvinge «våre kamerater i aktiv tjeneste inn i et farefullt oppdrag for å bevare våre sivilisatoriske verdier».

«Frankrike er i fare», skriver de pensjonerte generalene og advarer mot «hordene fra forstedene» – en referanse til forstedene med mange innvandrere rundt franske storbyer.

Regjeringen har i sterke ordelag fordømt oppropet, som ble offentliggjort på 60-årsdagen for et mislykket kuppforsøk av generaler som var imot at Frankrike ga Algerie uavhengighet.

Powered by Labrador CMS