Nyheter

MALI: Sverige har takket ja til å bemanne en lederstilling i den franskledede spesialstyrkenheten Task Force Takuba i Mali. Bildet er fra 3. november 2020.
MALI: Sverige har takket ja til å bemanne en lederstilling i den franskledede spesialstyrkenheten Task Force Takuba i Mali. Bildet er fra 3. november 2020.

Lederstilling i Task Force Takuba skal bemannes av Sverige

Sverige har takket ja til å bemanne sjefsposisjonen fra november 2021 til februar 2022.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi kan bekrefte at vi har blitt enige om å bemanne lederposisjonen til den franskledede multinasjonale spesialstyrkenheten Task Force Takuba i Mali, sier sjef for den svenske spesialstyrkekommandoen Anders Löfberg i en pressemelding hos det svenske forsvarsdepartementet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: 100 år med grensevakt mot Russland

I 2020 bestemte den svenske riksdagen å stille svenske styrker tilgjengelig i ett år for å delta i spesialstyrkeaksjonen Task Force Takuba i Mali og Tiger. Det svenske forsvarsdepartementet skriver på sine sider at den svenske delen av Task Force Takuba begynte i februar 2021.

Bidraget er bestående av en helikopterbåren hurtigresponsstyrke som blant annet skal kunne trekke seg ut ved uforutsette hendelser. Det svenske bidraget består av omtrent 150 personer.

Les også: Tysk fregatt designet for asymmetrisk krigføring til kai i Oslo

Norge skal i løpet av høsten bidra med et mindre antall soldater og to offiserer til det svenske bidraget i Task Force Takuba i Mali. Det norske bidraget skal trekkes tilbake samtidig som det svenske i februar 2022.

Powered by Labrador CMS