Nyheter:

ETTERLYSER: Italienske myndigheter har sendt Frankrike en liste på 200 etterlyste Røde Brigader-medlemmer som befinner seg i Frankrike. Dette er den franske justisministeren Eric Dupond-Moretti.
ETTERLYSER: Italienske myndigheter har sendt Frankrike en liste på 200 etterlyste Røde Brigader-medlemmer som befinner seg i Frankrike. Dette er den franske justisministeren Eric Dupond-Moretti.

Røde Brigade-medlemmer pågrepet i Frankrike

Fransk politi har pågrepet sju tidligere medlemmer av den venstreekstreme gruppen Røde Brigader, som er dømt for terrorisme i Italia.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fransk politi leter samtidig etter tre andre etterlyste medlemmer av gruppen, opplyser president Emmanuel Macrons kontor. Italia krever de ti utlevert.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Røde Brigader ble dannet i 1969 og sto bak flere attentat og borføringer i tiåret som fulgte.

Mest oppmerksomhet fikk gruppen da de bortførte og drepte den italienske kristendemokraten Aldo Moro i 1978.

Italienske myndigheter har sendt Frankrike en liste på 200 etterlyste Røde Brigader-medlemmer som befinner seg i Frankrike.

Franske myndigheter har imidlertid helt siden Francois Mitterrand vært motvillig til å utlevere dem til Italia. Mange av dem fikk politisk asyl, noe som har vært et konstant spenningsmoment i forholdet mellom de to landene.

Franske medier skriver at Macron nå har bestemt seg for at det er på tide å løse uenigheten, og italienske medier skriver at statsminister Mario Draghi nylig ringte til Macron for å insistere på viktigheten av å løse problemet.

De ti som nå trolig blir utlevert, er dømt for særlig alvorlige forhold, blant annet drap.

Advokaten til flere av dem, Irene Terrel, reagerer sterkt. Hun sier de nå har levd fredelig i nær 40 år i Frankrike, helt åpent under fransk beskyttelse, med arbeid, barn og barnebarn.

Les også: Sverige frister Finland med milliardfly

Powered by Labrador CMS