Nytt om navn

MEDALJE: Harald-David Meum fikk selv overrakt en medalje fredag forrige uke.
MEDALJE: Harald-David Meum fikk selv overrakt en medalje fredag forrige uke.

Dekorasjonssjefen ble dekorert

Sjef for dekorasjonsseksjonen i Forsvarets veterantjeneste ble fredag overrasket med formell anerkjennelse for sin innsats i Afghanistan.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Etter en større medaljeseremoni fredag 15. oktober, fikk oberstløytnant Harald-David Meum selv overrakt en medalje, for sin innsats i Afghanistan. Meum er sjef for dekorasjonsseksjonen i Forsvarets veterantjeneste og ble tildelt Hærens fortjenstmedalje av generalmajor Lars Lervik, sjef for Hæren.

Hærens fortjenstmedalje deles ut til personell som har gjort en særlig god innsats over flere år, eller gjort en innsats for Hæren «utover hva man kan forvente». Fra begrunnelsen leste Lervik at Meum gjorde nettopp dette i en situasjon i Afghanistan i 2010 og i årene etterpå.

– Meums besluttsomhet og gjennomføringsevne var avgjørende for å tidsnok evakuere norske soldater som var hardt skadet i kamp. Hans personlige innsats reddet en soldats liv, sa Lervik.

– Etter Afghanistan har Meum fortsatt sitt utrettelige arbeid for norske veteraner og deres familier, og han har fremstått som en rollemodell og ambassadør for våre kjerneverdier. Hæren takker deg for din innsats, ditt bidrag har gjort en forskjell, avsluttet Lervik før han overrakte medaljen.

Powered by Labrador CMS