Nytt om navn

NY UNIFORM: Oberst Terje Hanssen bytter ut Forsvarets uniform med brannvesenets.
NY UNIFORM: Oberst Terje Hanssen bytter ut Forsvarets uniform med brannvesenets.

Terje Hanssen (54) blir brann- og redningssjef

Obersten flytter dermed arbeidsplass fra Akershus festning til Tromsø.

Publisert

Dermed henger han uniformen i skapet, etter 36 år i kongens klær. Hanssen startet karrieren som lagfører i Panserbataljonen på Setermoen i 1988, der han fungerte i roller på ulike nivåer frem til 2002. Da var han sjef for et mekanisert infanterikompani i Kosovo. I 2008 og 2009 var han planoffiser i ISAF-styrken i Afghanistan.

I 2014 ble Hanssen militærassistent for forsvarsminister Ine Eriksen Søreide. De siste to årene har han vært leder for strategisk HR i Forsvarsstaben.

Elleve søkere

– Forsvaret har gitt en utrolig god erfaring. Kombinasjonen av å ta vare på de du jobber med og løse oppdrag har gitt en erfaring som nå vil komme til nytte.

Hanssen har danket ut ti andre søkere til stillingen. Hans forgjenger Øystein Solstad meldte i slutten av desember at han skulle gi seg som brannsjef.

– Vi har stor tiltro til at Hanssen med sin gjennomføringskraft og kompetanse vil gjøre en god jobb for Tromsø brann og redning KF og innbyggerne i Tromsø, sier styreleder Inger Klo i Tromsø brann og redning KF.

Vedmodig, men meningsfylt

– Hvordan blir det å forlate Forsvaret etter så mange år?

– Det blir vemodig å forlate Forsvaret, men det oppleves særdeles meningsfullt å gå inn i en slik lederstilling, med et så meningsfullt oppdrag, og i en region som Tromsø der det skjer så mye interessant, sier Terje Hanssen til Forsvarets forum.

Han begynner i den nye jobben i slutten av august, før det har han to punkter på agendaen; det er mye arbeid som må gjøres i den nåværende stillingen og så er det sommerferie.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

For ordens skyld: Andrea Rognstrand, som har skrevet denne notisen, gjennomførte førstegangstjenesten i Panserbataljonen i 2011/2012 mens Terje Hanssen var bataljonssjef for avdelingen.

Powered by Labrador CMS