Nyheter

SKREV BREV: Sjef for forsvarsstaben Elisabeth Natvig.

Forsvaret ber alle ansatte signere verdigrunnlag

I et brev signert sjef for forsvarsstaben Elisabeth Natvig, blir ansatte bedt om å signere på at de har lest forsvarssektorens verdigrunnlag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I et brev til ansatte i Forsvaret, ber forsvarsstaben om at alle i Forsvaret, både sivilt og militært ansatte, om å lese forsvarssektorens verdigrunnlag. Årsaken oppgis å være at forsvarssjef Eirik Kristoffersen har gitt oppdrag om å revidere Forsvarets verdigrunnlag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Ved å sende det ut gjennom Digipost sikrer man seg at flest mulig av Forsvarets ansatte leser det. Det er også et av tiltakene til Forsvarets helhetlig handlingsplan i arbeidet mot mobbing og seksuell trakassering, skriver talsperson for Forsvaret Aleksander hage i en e-post til Forsvarets forum.

I løpet av det siste året har flere saker om om mobbing og seksuell trakassering vært fremme i mediene. En ekstern undersøkelse av 55 varslingssaker i Forsvaret gjort av konsulentselskapet PwC, konkluderte med at Forsvaret kan bli bedre på flere områder når det gjelder håndteringen av varsler.

Må lese av samtlige

Forsvarssektorens verdigrunnlag ble revidert i 2021. Det gjeldende verdigrunnlaget i Forsvaret er fra 2015.

Forsvarsdepartementets nettsider blir sektorens kjerneverdier oppgitt å være «vidsyn, åpenhet, respekt, ansvar og mot».

«Hver enkelt person og avdeling i Forsvaret må fylle disse ordene med innhold. Vi skal sette oss inn i verdigrunnlaget og reflektere over hva det betyr for den enkelte av oss og det Forsvaret vi alle er en del av. Det betyr at det må leses av samtlige ansatte i Forsvaret, både militære og sivile», står det i brevet til de ansatte, som er signert sjefen for forsvarsstaben, viseadmiral Elisabeth Natvig.

Ber om bekreftelse

I brevet opplyses det også om at Forsvaret vil arrangere en verdidag i løpet av våren, «der hele Forsvaret tar eierskap til, og bidrar til utvikling av et revidert verdigrunnlag for Forsvaret».

Ansatte blir bedte om å bekrefte på et nettskjema at de har lest forsvarssektorens verdigrunnlag.

– Svarresponsen gir grunnlag for påminnelse om å lese verdigrunnlaget i sektoren, slik at best mulig grunnlag er tilstede for deltakelse i Forsvarets eget verdigrunnlag. Et oppdrag gitt til sjef for Forsvarets forellestjenester (FFT), skriver Hage.

– Hva skjer med dem som ikke signerer på at verdigrunnlaget er lest?

– Ingenting.

Powered by Labrador CMS