Nyheter

VETERAN: Staten vil ikke ake dommen fra tingretten der Ole Vikre ble tilkjent full kompensasjon som følge av psykiske skader etter tjenesten i Libanon.
VETERAN: Staten vil ikke ake dommen fra tingretten der Ole Vikre ble tilkjent full kompensasjon som følge av psykiske skader etter tjenesten i Libanon.

Forsvarsministeren: – Staten anker ikke veterandom

Nå vil Frank Bakke-Jensen se om staten kan lære av dommen, der Ole Vikre ble tilkjent full kompensasjon etter tjenesten i Libanon

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige uke skrev Forsvarets forum at Libanon-veteran Ole Vikre fikk medhold i søksmålet mot staten. Han ble tilkjent full kompensasjon som følge av psykiske skader etter tjenesten i Libanon. Tidligere hadde han fått mindre i kompensasjon enn det han søkte om da klagenemda fattet sin beslutning i fjor.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nå opplyser forsvarsminister Frank Bakke-Jensen at staten ikke vil anke dommen fra Haugaland og Sunhordland tingrett.

– Vi kommer ikke til å anke dommen. Vi vil nå gå gjennom den for å se om det er læringspunkter som vi kan ta med oss i den videre forvaltningen av erstatnings- og kompensasjonsordningene, skriver Bakke-Jensen i en e-post til Forsvarets forum.

Lettet over beslutningen

Ole Vikre er lettet over at staten ikke anker dommen fra tingretten.

– Du blir litt tom etter en sånn sak som har gått over så mange år. Det er rart, men det er veldig godt. Jeg er stolt og glad på alle veteranene sine vegne, og jeg håper det kommer noe læring ut av denne dommen, sier Vikre til Forsvarets forum.

– Jeg har fått flere telefoner fra veteraner som takker for at jeg har orket å stå i denne kampen i så mange år. Jeg håper staten har lært og at andre veteraner slipper å ta den kampen jeg har tatt, fortsetter han.

Powered by Labrador CMS