Nyheter

SAMMENSATT: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram sier at forsvarsforpliktelsene til Natos medlemsland vil bli mer sammensatt enn bare et prosentmål.

Gram: – Må forvente et mer forpliktende språk om målsetninger

BRUSSEL (Forsvarets forum): Diskusjonen om to prosent er et av flere elementer, sier forsvarsministeren.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ressursbruk på forsvar sto på agendaen under Natos forsvarsministermøte onsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) diskuterte medlemmene prosessen fremover, og at alliansens medlemsland skal bli enige om konkrete målsettinger på Nato-toppmøtet i Vilnius til sommeren.

– Må forvente et mer forpliktende språk om målsettinger om fremtidig ressursbruk på forsvar, men det er for tidlig å si noe konkret om hvordan dette vil bli utformet. Det er det diskusjoner om nå.

Generalsekretær Jens Stoltenberg gjentok på en pressekonferanse hans syn om at et forsvarsbudsjett på to prosent av brutto nasjonalprodukt (BNP) skal være et gulv, heller enn et tak. Gram mener at diskusjinen handler om mer nn bare en andel av BNP.

– Diskusjonen om to prosent er et av flere elementer, det er det jo allerede i DP (Defence Pledge – Natos ikke bindende målsetninger, red. anm.), og det kan det og bli ulike eller sammensatte målsetninger, når man skal lage nye erklæringer om prioriteringer fremover.

Powered by Labrador CMS