Nyheter

AVTALE: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen under mottagelsen for de siste norske kampstyrkene som returnerte med fly fra Afghanistan til den militære delen av Gardermoen.
AVTALE: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen under mottagelsen for de siste norske kampstyrkene som returnerte med fly fra Afghanistan til den militære delen av Gardermoen.

Avtale om samarbeid med USA sendt på høring

Avtalen vil også bidra til å styrke Natos evne til å forsvare Norge og Europa, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge en pressemelding fra regjeringen er samarbeidsavtalen «Supplementary Defense Cooperation Agreement» (SDCA) nå sendt på høring. Høringstiden er tre måneder, og ifølge pressemeldingen mener forsvarsminister Frank Bakke-Jensen at tilleggsavtalen legger til rette for «videreutvikling og modernisering« av samarbeidet med USA.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I et nylig intervju i Forsvarets forum sa Bakke-Jensen at amerikanske investeringer, på norske baser, som avtalen åpner for, er viktig:

– Amerikanske investeringer på norsk jord er jo også en måte å knytte tettere bånd mellom Norge og USA. Jeg ser på det som en stor fordel, det er en måte å få USA til å beholde fokus på det oppdraget man ble enige om etter 2. verdenskrig.

– USA har også sagt at de kan tenke seg å bygge fasiliteter for overvåkningsfly på Evenes. Da må vi ha regulert området på en sånn måte at vi kan ta hensyn til den sivile aktiviteten, den norske aktiviteten, annen alliert aktivitet og USAs aktivitet, sa Bakke-Jensen.

Powered by Labrador CMS