Nyheter

SVAR: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i den muntlige spørretimen på Stortinget.

Forsvarsministeren har hatt flere samtaler med forsvarssjefen om varsler

Han har bedt general Eirik Kristoffersen om snarlig rapportering om hvordan Forsvaret følger opp varslene.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

— Jeg ser alvorlig på de sakene som er omtalt i mediene og det som har kommet fram den siste tida. Jeg forventer at Forsvaret tar sitt ansvar som arbeidsgiver og følger opp både de enkeltsakene som har kommet fram, men også ser på hele systemet for varsler og oppfølging av alle former for mobbing og seksuell trakassering, sa Gram i spørretimen på Stortinget onsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: NRK: 17 toppledere i Forsvaret har fått varsler mot seg

— Det skal være nulltoleranse for dette, sa forsvarsministeren.

NRK publiserte tidligere onsdag et intervju med forsvarssjef Eirik Kristoffersen der han fortalte at Forsvaret vil gå gjennom alle varslingssakene de har, på nytt. Ifølge Kristoffersen er det åpenbart at Forsvarets omdømme er skadd av de mange varslene som er avdekket i mediene den siste tida.

Gram sier han har hatt flere samtaler med Kristoffersen om sakene, og at han er glad for signalene forsvarssjefen nå kommer med.

Les også: Forsvarssjefen vil se nærmere på ny varslersak

— Jeg har i min dialog med forsvarssjefen sagt at jeg ønsker en nokså snarlig tilbakerapportering til meg om hvordan dette nå blir fulgt opp fra Forsvarets side.

Det var Ine Eriksen Søreide (H) som tok opp saken i spørretimen.

Powered by Labrador CMS