Nyheter

IDYLLISK: Försvarsmakten har store planer for Suderbys herrgård på Gotland.

Svenske vernepliktige innlosjeres på herregård på Gotland

Gotlands regiment utdanner for tiden 40 vernepliktige, men til sommeren skal 88 unge kvinner og menn flytte inn i de ærverdige lokalene, ifølge Försvarsmakten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

For å kunne utdanne flere vernepliktige flytter Försvarsmakten nå inn på Suderbys herregård i Västerhejde på Gotland, 10 kilometer sør for Visby.

I løpet av få år skal det utdannes mellom 200 og 300 vernepliktige årlig på Gotland. Regimentsområdet utvides nå med blant annet brakke, messe og treningsfasiliteter, som skal stå ferdig høsten 2024, skriver Försvarsmakten i en pressemelding.

Siden 1988 har Tofta Strandpensionat drevet konferansevirksomhet på Suderbys herregård, som historisk også har vært brukt blant annet som landbruksskole. Försvarsmakten har periodevis leid deler av gården, står det videre.

– Anskaffelsen er avgjørende på kort sikt for at Gotland regiment kan utdanne flere vernepliktige. På lengre sikt har eiendommene et stort potensial, som vi nå skal begynne å se nærmere på, sier regimentssjef Magnus Frykvall i pressemeldingen.

Suderbys herregård består av to eiendommer, som til sammen består av om lag ti bygninger på cirka 5000 kvadratmeter og 44 hektar tomt, ifølge Försvarsmakten.

Eiendommene ligger tvers over veien fra Gotland regiment (P 18) og Tofta skytebane.

– Hvorfor er det viktig for dere at staten eier eiendommen som dere tidligere har leid deler av? spurte Sveriges Radio.

– Det er viktig for at vi får full rådighet over området. På lengre sikt finnes det potensial i denne tomten som ligger veldig nærme regimentet. Og så ser vi at Försvarsmakten på Gotland trenger å vokse, svarte Frykvall.

Den nye anskaffelsen betyr også at det er «game over» for golfbanen ved herregården, ifølge Sveriges Radio. Ni-hullsbanen som sto ferdig i 2009, ble utvidet til 12 hull i 2021. Den første gården på stedet ble bebodd av vikinger på 700-tallet, ifølge Suderbys herrgård.

Powered by Labrador CMS