Nyheter

ALVOR: Forsvarssjefen i Sverige, Michael Bydén, oppfordrer det svenske folk til å ta dagens sikkerhetssituasjon på alvor. Bildet er fra innspillingen for Vasaloppets 100-årskampanje, 18. januar 2022.
ALVOR: Forsvarssjefen i Sverige, Michael Bydén, oppfordrer det svenske folk til å ta dagens sikkerhetssituasjon på alvor. Bildet er fra innspillingen for Vasaloppets 100-årskampanje, 18. januar 2022.

Forbereder svenskene på krig

Den svenske ministeren for sivilt forsvar, Carl-Oskar Bohlin, uttaler at å hvile på konklusjonen om fred som en behagelig følgesvenn har blitt farligere enn på veldig lenge. 

Publisert

Under åpningen av Folk och Försvars rikskonferanse i Sälen, talte blant annet den svenske ministeren for sivilt forsvar om at svenskene har blitt for komfortable med freden i landet, skriver Expressen. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Til syvende og sist må alle svensker mellom 16 og 70 år ta ansvar for sin egen hjemmeberedskap, sier ministeren under åpningen. 

– Menneskelig

Bohlin henvendte seg direkte til det svenske folk, hvor han oppfordret alle til å tørre og orke å ta innover seg at krigen også kan komme til Sverige. 

– Det er menneskelig å ønske å se virkeligheten som man ønsker at den skal være, heller enn hvordan den faktisk er, sier Bohlin. 

Forsvarssjefen i Sverige, Michael Bydén, oppfordret den svenske befolkningen på at man på mentalt individnivå må forberede seg, skriver TV2. 

– Det er en veldig alvorlig situasjon. Nå må man gå fra ord til handling, sier Bydén. 

Bygger opp «krigsorganisasjon»

Han sier at svenskene nå må stille seg to enkle spørsmål: 

– Er jeg forberedt hvis dette skjer? Hva skal jeg gjøre? Jo fler som har forberedt seg, desto sterkere er samfunnet vårt. 

Den svenske regjeringen har gitt den svenske myndigheten for samfunnssikkerhet og beredskap (MSB) i oppdrag å hjelpe både myndigheter, bedrifter og andre aktører for å bygge opp sin egen «krigsorganisasjon». Beredskapen for forsyninger skal også forsterkes. 

–  Mennesker trenger beredskap som ikke gjør dem hjelpeløse i krig eller krig i Sverige, sier Bohlin. 

Powered by Labrador CMS