Nyheter

FORHANDLER: Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier det blir nye forhandlinger med medlemslandene og dagens og fremtidens budsjettmål. Bildet er tatt under øvelsen Cold Response i 2022.

Stoltenberg varsler ny Nato-debatt om forsvarsbudsjetter

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier det blir nye forhandlinger i Nato om hvor mye landene skal bruke på forsvar. Flere medlemmer vil heve dagens budsjettmål.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Noen medlemsland er sterke tilhengere av å gjøre to-prosentmålet til et minstenivå, sier Stoltenberg til det tyske nyhetsbyrået DPA.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi skal treffes, vi skal ha ministermøter og vi skal ha diskusjoner i medlemslandene, sier generalsekretæren. Han føler seg trygg på at det er mulig å oppnå enighet innen Nato-toppmøtet i Litauen i juli.

I dag er alliansens mål at alle medlemslandene skal bruke minst 2 prosent av bruttonasjonalprodukt (BNP) på forsvar innen 2024. Dette ble fastsatt på toppmøtet i Wales i 2014, kort tid etter Russlands annektering av Krim-halvøya.

Powered by Labrador CMS