Nyheter

STILLER SPØRSMÅL: SV-politiker Ingrid Fiskaa vil vite hva regjeringen visste.

SV spør hva regjeringen visste da Forsvaret tok feil person i Afghanistan

– Det er grunn til å tro at de kan ha visst mer enn de sier, sier stortingsrepresentant Ingrid Fiskaa.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2007 gjennomførte norske spesialsoldater en operasjon i Afghanistan, der målet var å pågripe en Taliban-leder. En av deltagerne var nåværende forsvarssjef Eirik Kristoffersen, som fikk krigskorset med sverd for bragden. I oktober 2022 avslørte VG at de norske soldatene hadde tatt feil person.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nå stiller stortingsrepresentant for SV Ingrid Fiskaa spørsmål til forsvarsministeren om hendelsen.

«Hvilke opplysninger fikk departementet fra Forsvarets spesialkommando (FSK) om identiteten til den pågripne mannen og om han var målet for operasjonen, og hvilken identitet vart oppgitt i rapporten laget av FSK i etterkant av operasjonen, en såkalt Post Operations Report?» spør Fiskaa.

SV-politikeren sier til Forsvarets forum at hun vil få klargjort hvilken informasjon ledelsen i Forsvarsdepartementet og Forsvaret fikk om hendelsen, og om manglende informering er et systemproblem.

– Jeg stiller spørsmålet fordi det er i offentlighetens interesse at hva regjeringen og Forsvaret har visst. Det er grunn til å tro at de kan ha visst mer enn de sier, sier Fiskaa til Forsvarets forum.

Forsvarsdepartementet ønsker ikke å kommentere saken før forsvarsministeren har svart Stortinget offisielt på Fiskaas spørsmål.

Powered by Labrador CMS