Nytt om navn

NYANSATT: Marius Vågenes Villanger har vært på hovedkvarteret i Bodø i fire uker, og sier han stortrives i jobben som talsperson. Han har flere års erfaring fra Sjøforsvaret.
NYANSATT: Marius Vågenes Villanger har vært på hovedkvarteret i Bodø i fire uker, og sier han stortrives i jobben som talsperson. Han har flere års erfaring fra Sjøforsvaret.

Han er ny talsperson i FOH: – Ydmyk over tilliten

Marius Vågenes Villanger (25) har tatt over som talsperson for Forsvarets operative hovedkvarter (FOH).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Villanger begynte i jobben i august, og tar over stafettpinnen etter major Elisabeth Ekeland.

– Først må jeg jo si at jeg er ydmyk over tilliten og ansvaret som følger jobben som talsperson for Forsvarets operative hovedkvarter. Fra min tid i Nato ble hovedkvarteret omtalt som profesjonelt og velfungerende, noe jeg er stolt av å nå bli en del av. Herfra ledes alle militære operasjoner i Norge i fred, krise og krig, samt operasjoner i utlandet som involverer norsk personell, fly, fartøy eller avdelinger, sier Villanger til Forsvarets Forum.

Evne og vilje til forsvar

Knarvikingen har tilbrakt flere år i Sjøforsvaret, der han blant annet har vært presse- og informasjonsbefal, og tjenestegjorde et halvt år i 2020 som kommunikasjonsrådgiver for styrkesjefen i Natos stående minerydderstyrke på det tyske kommandofartøyet FGS Donau.

Les også: Tidligere forsvarstopp blir FN-koordinator i Kosovo

Villanger sier det er givende for ham personlig å få kommunisere profesjonaliteten til avdelingene og samholdet i Forsvarsalliansen.

– Spesielt i disse tider med krig i Europa, har viktigheten av nettopp vilje og evne til å forsvare hverandre kollektivt, blitt ytterligere aktualisert, sier 25-åringen.

Seilte med hangarskip

Høsten 2021 og våren 2022 var Villanger åtte og en halv måned utplassert om bord på KNM Fridtjof Nansen som løste oppdrag sammen med hangarskipet USS Harry S. Truman langs østkysten av USA og i Middelhavet.

Les også: Ekspert advarer: Ukrainsk seier kan føre til at Russland kollapser

Villanger var da ansvarlig for mediehåndtering og kommunikasjonsarbeid opp mot norske medier, i tillegg til samordning av kommunikasjon opp mot US Navy.

Villanger er senior kvartmester, og studerer internasjonale studier ved Oslo Nye Høyskole ved siden av jobben som talsperson.

Rettelse: I en tidligere versjon av saken sto det at Villanger tok over for Johnny Karlsen. Det medfører ikke riktighet. Karlsen jobber fortsatt som talsperson. Villanger tok over stillingen etter major Elisabeth Ekeland. Rettelsen ble gjort 16.09.2022, klokken 1405.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Powered by Labrador CMS