Nyheter

INGEN KRIG: Ingen i Norge må tro vi står foran en krig i Norge, sier sjef for Forsvarets operative hovedkvarter Yngve Odlo.
INGEN KRIG: Ingen i Norge må tro vi står foran en krig i Norge, sier sjef for Forsvarets operative hovedkvarter Yngve Odlo.

Sjef FOH: Ukraina-situasjonen er alvorlig for Norge

Russlands handlinger mot Ukraina utgjør en veldig alvorlig situasjon for Norge og Europa, sier sjefen for Forsvarets operative hovedkvarter.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er en veldig alvorlig situasjon for Norge og Europa når Russland igjen viser evne og vilje til å okkupere et annet lands territorium. Dette vil prege sikkerhetssituasjonen i Europa i mange år framover, sier sjefen for Forsvarets operative hovedkvarter, Yngve Odlo, til TV 2.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Mandag anerkjente Russland to utbryterregioner i Øst-Ukraina som selvstendige stater, og president Vladimir Putin har besluttet å sende «fredsbevarende styrker» til de to regionene Donetsk og Luhansk. Dette har blitt møtt med stor internasjonal fordømmelse.

Odlo sier Norge har beredskap som står klar til å støtte Nato.

– Ingen i Norge må tro vi står foran en krig i Norge. Situasjonen i nordområdene er rolig, og slik vi ser det vil også Russland ha stabilitet i nord, sier Odlo. Han mener likevel at en krig i Ukraina kan gå utover sikkerhetssituasjonen i Europa.

Powered by Labrador CMS