Nyheter

VAKSINER: Forsvarets sanitet (FSAN) er i gang med å sette vaksiner for å avlaste det sivile apparatet. Her er vaksineringen i gang på i Fredrikstad.

Forsvaret har bidratt til vaksinering i 19 tilfeller

Forsvaret har mottatt 25 anmodninger om bistand knyttet til korona. Seks ble avslått.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) har Forsvaret mottatt totalt 25 anmodninger fra sivilsamfunnet om bistand relatert til korona-pandemien. 19 av disse er godkjent.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– De seks som har fått avslag, har enten vært på grunn av kapasitetsutfordringer eller at oppdraget ikke har vært direkte rettet mot vaksinering, skriver talsperson for Forsvaret Ivar Moen i en e-post til Forsvarets forum.

Les også: Forsvaret vurderer å bruke egen koronatest-maskin under Cold Response

Det har kommet anmodninger om andre korona-relaterte oppgaver enn vaksinering, som smittesporing, testing eller sortering av materiell.

– Dette kan utføres av andre aktører enn Forsvaret, da vårt bidrag – med 13 team à 16-17 personer – er satt sammen for å vaksinere personell. Tre av de totalt seks avslagene har kommet på grunn av kapasitetsutfordringer, da lagene er opptatt med oppdrag andre steder, skriver Moen.

Les også: Fsan bisto på «booster-dag» i Fredrikstad

Powered by Labrador CMS