Nyheter

STEMTE: TVOs landsmøte vedtok onsdag at Soldatnytt skal fortsette å publisere sammen med Forsvarets forum.

Soldatnytt fortsetter publisering med Forsvaret forum – enn så lenge

Prøveordningen der Soldatnytt publiserer saker i kanalene til Forsvarets forum, forlenges. Det ble vedtatt på TVOs landsstyremøte onsdag.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Soldatnytt er bladet til Tillitsvalgtordningen i Forsvaret (TVO). Høsten 2020 ble bladet del av et prøveprosjekt med Forsvarets forum der de vernepliktige journalistene i Soldatnytt har delt lokaler og publisert saker i Forum sine kanaler – på nett og i papir.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Etter en to måneders prøveordning ble prosjektet forlenget i desember 2020. Onsdag ble det klart at ordningen forlenges nok en gang – denne gangen på ubestemt tid. Det vedtok TVO på landsstyremøtet som strekker seg fra 22. til 23. september.

I tillegg er det bestemt at en arbeidsgruppe skal jobbe videre med saken. Soldatnytts endelige skjebne er dermed ikke avgjort.

I sakspapirene understreket TVO at Soldatnytt tidligere har vært tillitsvalgtordningens «talerør» ut til soldatene. De siste årene har Soldatnytt imidlertid i større grad fokusert på saker som er aktuelle for soldater og vernepliktige generelt.

To forslag om fremtiden til Soldatnytt var lagt inn:

  1. «Landsstyret for Tillitsvalgtordningen i Forsvaret velger å flytte ansvaret for informasjonsbladet Soldatnytt fra TVO til Forsvarets Forum.»
  2. «Landsstyret for Tillitsvalgtordningen i Forsvaret velger å beholde ansvaret for informasjonsbladet Soldatnytt.»

Ved å gå for en forlengelse av prøveordningen gikk landsstyret for en tredje løsning.

Dersom Forsvarets forum skal overta det endelige ansvaret for Soldatnytt, skriver TVO at de vil kreve at Forum skriver flere saker om førstegangstjenesten og samarbeider med TVO.

Powered by Labrador CMS