Nyheter

ÅPNING: Forsvarsmuseet og Forsvarets forum ønsker denne uken velkommen til den splitter nye utstillingen.

Forsvarets forum og Forsvarsmuseet inviterer til Ukraina-utstilling

Tirsdag denne uken åpner den nye utstillingen «Under angrep – historier fra forsvaret av et land».

Publisert

24. februar 2022 gikk Russland inn i nabolandet Ukraina og startet en fullskala invasjon av landet. I forbindelse med krigen i Øst-Europa vil nå Forsvarsmuseet vise en samling av Forsvarets forums bilder fra og om krigen i Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Forsvarets forum og Forsvarsmuseet inviterer til åpningen av utstillingen tirsdag klokken 14:00 på Forsvarsmuseet på Akershus festning. Åpningen vil være gratis og åpen for alle.  

Forsvarsmuseet er Forsvarets hovedmuseum og har holdt til i en gammel arsenalbygning på Akershus festning siden 1860.  Museet viser utviklingen og historier fra det norske forsvaret tilbake til 1400-tallet og helt fram til dagens dato både innlands og utlands. 

Nå har de altså ryddet plass, fikset opp, og åpnet dørene til den nye utstillingen.

Forsvarets forum har besøkt Ukraina både før og etter invasjonen, og ønsker nå å vise fram deler av dekningen av krigen. 

Åpningen vil skje ved brigader Arne Opperud, etterfulgt av tale av direktør for Forsvarets museer Erling Kjærnes. Ansvarlig redaktør i Forsvarets forum Mikal Hem og journalist Per Christian Selmer-Anderssen vil også snakke om hvordan det er å rapportere fra Ukraina.

Konstituert redaktør i Forsvarets forum Mikal Hem, forteller at han gleder seg til åpningen av den nye utstillingen.

– Det blir gøy å endelig kunne vise fram hva Forsvarets forum og journalistene bak dekningen av krigen har gjort, særlig etter flere utsettelser av åpningen forteller Hem og legger til:

– Det er en viktig utstilling. Krigen i Ukraina er midt i vårt dekningsområdet, fordi den har stor betydning for forsvaret av Norge og norsk sikkerhetspolitikk.

Velkommen til utstillingen! 

 

Powered by Labrador CMS