Nyheter

FIKK PRIS: Tillitsvalgte i Forsvaret var tirsdag 7. september på Litteraturhuset i Oslo for å motta årets Olafpris. Fra venstre: Lise Veronica Huynh, Eirik Sjøhelle Eiksund, Anette Hyldmo og Tord Kummeneje Eriksen.

Soldataksjonen fikk Olafprisen for arbeid med å forebygge selvmord

– Prisen viser hvor viktig det har vært å sette fokus på psykisk helse, sier Anette Hyldmo i TVO.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Olafprisen ble delt ut av organisasjonen LEVE, Landsforeningen for etterlatte ved selvmord, på et seminar på Litteraturhuset i Oslo 7. september.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Prisen gis til «utmerket seg innen kunnskapsformidling, forskning eller annet opplysningsarbeid for å forebygge selvmord blant barn og unge», skriver LEVE på sine nettsider.

I år gikk den til Soldataksjonen, som i 2021 har hatt psykisk helse som tema. Tilstede for å motta prisen var Anette Hyldmo. Hun er landstillitsvalgt i vernepliktsrådet, som er del av Tillitsvalgtordningen i Forsvaret (TVO), og har hatt ansvar for Soldataksjonen.

– Prisen viser hvor viktig det har vært å sette fokus på psykisk helse, og hvor viktig det er at vi fortsetter å gjøre det fremover, sier Hyldmo til Forsvarets forum.

Anerkjennelsen bidrar til å belyse temaet og holde engasjementet oppe, mener hun. De tillitsvalgte har også fått positive tilbakemeldinger fra soldatene.

– De opplever at det har blitt et økt fokus på psykisk helse og enklere å snakke om hvordan man har det, sier Hyldmo.

Det har blant annet blitt gjennomført flere kurs, kunnskapsformidling om selvmordsforebygging og mer informasjon om hvem man kan snakke med på leir.

– Så jeg synes vi har oppnådd veldig mye allerede. Og året er jo ikke omme ennå, sier Hyldmo.

Powered by Labrador CMS