Nyheter

PENGER: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) varsler kraftfull opptrapping av Forsvaret. Bilde tatt i mars 2023 i forbindelse med pressekonferanse om styrking av Forsvaret.

Lover tosifret antall milliarder til Forsvaret

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier det vil komme et tosifret antall ekstra milliarder til Forsvaret i ny forsvarsplan, som kommer rett etter påske.

Publisert Sist oppdatert

Bakgrunnen er frykt for sikkerhetssituasjonen i Europa, sier Vedum til NRK.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Her må det skje en kraftfull opptrapping. Det må være mer til hæren, mer til heimevernet, vi må sikre luftforsvaret og sjøforsvaret, sier Vedum til rikskringkasteren.

– Vi legger fram vår langtidsplan som kommer til å være den første planen der Natos 2-prosentmål er inne, legger han til.

Vedums sjef, statsminister Jonas Gahr Støre, kom med en lignende uttalelse til NTB under sikkerhetskonferansen i München tidligere denne måneden.

Da varslet Støre at regjeringen ville legge fram en langtidsplan som sikrer de største bevilgningene til Forsvaret etter andre verdenskrig.

– Norge har behov for å styrke forsvaret sitt. Vi har styrket det med 40 prosent siden vi kom i regjering, men nå må vi gjøre et større grep for flere år framover, sa Støre.

Powered by Labrador CMS