Nyheter

TRONDHEIM TINGRETT: Illustrasjonsfoto fra 2019.

Forsvarsansatt i Trøndelag dømt til to års fengsel for voldtekt

En mann i 20-årene er i Trøndelag tingrett dømt til to års fengsel for voldtekt av en kvinnelig arbeidskollega under en sosial tur.

Publisert Sist oppdatert

Fornærmede sov eller var i ferd med å våkne da overgrepet skjedde og var derfor ute av stand til å motsette seg handlingen, heter det i dommen. Adresseavisen skrev om saken først.

Erklærte seg ikke skyldig

Mannen hevdet i retten at han ikke har noen erindring fra hendelsene, som skjedde på det som beskrives som en sosial tur der arbeidskolleger fra Forsvaret reiste sammen.

Han erklærte seg ikke skyldig da saken gikk i retten.

Forsvarer Torfinn Svanem sier det er uklart om hans klient anker dommen.

– Han mener at han ikke har begått noen voldtekt, sier Svanem til avisen.

Kvinnen har fått 240.000 kroner i oppreisningserstatning.

«Ville ikke ødelegge arbeidsmiljøet»

Ifølge dommen er det noe uklart for retten hvilken arbeidsrelasjon det faktisk var mellom fornærmede og den tiltalte, men det er klart at de jobbet i samme avdeling og at tiltalte hadde høyere grad enn den fornærmede kvinnen.

Retten påpeker imidlertid at det ikke er noe som tyder på at tiltalte skal ha benyttet sin overordnede stilling som «ledd i sin pågang mot fornærmede».

Det kommer frem av dommen at fornærmede først ikke ønsket å forfølge saken, men at en annen kollega konfronterte henne om hendelsen.

– Hun ville ikke ødelegge arbeidsmiljøet. Det er lite som tyder på at saken ville blitt anmeldt dersom hun ikke hadde hatt en sjef som tok signaler fra (vitnet) på alvor, står det i dommen.

Powered by Labrador CMS