Nyheter

GLAD: Utenriksminister Anniken Huitfeldt bekrefter at norske myndigheter var involvert da er foreldreløst barn ble evakuert fra Syria.

VG: Forsvaret bisto i evakueringen av foreldreløst barn i Syria

Forsvaret og Utenriksdepartementet var involvert da er foreldreløst barn ble evakuert fra en IS-leir i Syria.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver VG, som viser til at barnet som er under skolealder er på vei til Norge via Irak.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hentingen av barnet ble gjennomført klokken 12.30 norsk tid mandag, i byen Qamishli.

Nå er barnet overført fra kurdiske selvstyremyndigheter i Nord-Syria, til norsk personell fra UD og skjermet personell fra Forsvaret. Også E-tjenesten har bistått i hjemhentingen.

– Jeg er glad for å bekrefte at norske myndigheter er i ferd med å hente et foreldreløst barn som har oppholdt seg i en leir i Syria. Barnet hadde norsk far. Far-barn-relasjonen er etablert gjennom DNA og barnet vurderes derfor som norsk statsborger, skriver utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) til VG.

I en pressemelding fra regjeringen uttaler Huitfeldt at de ønsker å skjerme barnet framover.

– Utover dette kommer vi ikke til å gi ytterligere informasjon om barnet eller om reisen til Norge. Årsaken til det er at vi ikke ønsker å bidra til identifisering av barnet. Jeg ber alle om å respektere at barnet skal skjermes, at det ikke identifiseres og at det skal få komme til Norge med størst mulig ro rundt seg.

Powered by Labrador CMS