Nyheter

ETT SISTE FARVEL: Kolleger, venner og familie var forrige uke samlet hos Panserbataljonen for å minnes Erik Aasvang.

Pansersjefen: En god kollega, venn og kriger

Erik Aasvang mistet livet i en ulykke i Østerrike 3. april. Han arbeidet i Panserbataljonen. Forrige uke tok avdelingen farvel med sin kollega og venn.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag var det bisettelse for sersjant Erik Aasvang (25) fra Bardu. Aasvang ble funnet død 3. april etter en ulykke i St. Anton i Østerrike, der han var på ferie med kolleger og venner.

Forrige uke hadde Panserbataljonen sin egen minnestund der de tok et siste farvel med sin våpenbror. Både kolleger, venner og familie var til stede.

Sjef for Panserbataljonen Petter Bakkejord holdt minnetale for Aasvang og beskrev ham som en god soldat, kollega, venn og kriger, men fremfor alt et sosialt menneske som knyttet bånd til mange i løpet av sin tjeneste.

Aasvang startet sin tjeneste i Forsvaret i 2019 i Finnmark ved Garnisonen i Sør-Varanger som grensejeger. Siden 2021 tjenestegjorde han i Panserbataljonen ved Kavalerieskadronen. Aasvang startet som vognfører på CV90 stormpanservogn og deployerte et halvt år til Litauen med Natos fremskutte tilstedeværelse i EFP 12. 

FARVEL: Foran de som var samlet for å ta avskjed med Aasvang var hans støvler, tjenestevåpen og hjelm stilt opp. En tradisjon for å minnes falne krigere.

Det siste året gjennomførte Aasvang utdanning som vognkommandør og bestod befalsskolen. Han ble sersjant 1. mars i år og fikk distinksjonen på brystet 4. mars, da han var tilbake i avdelingen.

Til de fremmøtte beskrev pansersjefen et yrke der man blir som en familie, der man tilbringer mer tid med sine våpenbrødre- og søstre enn med sin egen blodsfamilie. Han beskrev en kultur der man stiller opp for hverandre, både når det kreves og når det trengs, noe som gir trygghet når det røyner på.

«Derfor er det så uendelig tungt at vi igjen har mistet en av våre, Erik som nettopp hadde tredd inn som sersjant og befal og skulle ta ekstra ansvar som del av Pansret oppklaringstropp, Kavalerieskadronen og Panserbataljonen.  Erik har dessverre nå gått av sin siste vakt i Panserbataljonen og i sin tjeneste for Konge og fedreland.» sa pansersjefen under torsdagens minnestund.

EN GOD SOLDAT: Erik Aasvang fra Bardu ble funnet død 3. april etter en ulykke i St. Anton i Østerrike. Han ble 25 år.
Powered by Labrador CMS