Nyheter

PÅ SØKERLISTEN: Brigader Frode Kristoffersen, nestkommanderende i Forsvarets spesialstyrker (FS), er blant dem som ønsker å bli HV-sjef.
PÅ SØKERLISTEN: Brigader Frode Kristoffersen, nestkommanderende i Forsvarets spesialstyrker (FS), er blant dem som ønsker å bli HV-sjef.

Fem personer ønsker å bli sjef for Heimevernet

Alle på den «Elverum-tunge» søkerlisten er i aldersgruppen 51 - 55 år.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag forlot generalmajor Elisabeth Michelsen jobben som sjef for Heimevernet (HV), for å gå inn i en prosjektstilling der hun skal lede Forsvarets arbeid mot mobbing og trakassering.

– Michelsen er den som er best egnet til å ta dette arbeidet videre. Hun vil ha myndighet og fullmakter på mine vegne, sa forsvarssjef Eirik Kristoffersen på et pressemøte i mars.

Dermed startet jakten på Michelsens etterfølger. En av søkerne er Frode Kristoffersen, broren til forsvarssjef og tidligere HV-sjef, Eirik Kristoffersen.

En annen søker, Morten Eggen, er i dag fungerende HV-sjef.

Forsvarets forum har fått innsyn i søkerlisten. Ingen kvinner har søkt. Samtlige søkere har graden brigader, og alle unntatt én bor på Elverum.

Hvem som får den gjeve stillingen skal avgjøres før sommeren.

  • Morten Eggen. Brigader (55) Elverum. Nestkommanderende/Stabssjef.
  • Lars Magnus Huse. Brigader (54) Elverum. Leder fagmilitært råd.
  • Frode Kristoffersen. Brigader (51) Elverum Nestkommanderende/Stabssjef, Forsvarets spesialstyrker.
  • Håkon Warø. Brigader. (55) Elverum. Sjef for støttedivisjon.
  • Frode Ommundsen. Brigader (55) Rasta. Stabssjef i Hærstaben.

Da stillingen som HV-sjef ble utlyst i 2019 var det 12 søkere. Morten Eggen, Frode Kristoffersen, Frode Ommundsen og Håkon Warø sto også på søkerlisten den gangen.

Da Elisabeth Michelsen gikk av som HV-sjef sa Morten Eggen at hun hadde utført en «svært god vakt.»

– Du har vært en inspirasjon for oss alle og det har vært et privilegium som NK Stabssjef å få jobbe så tett med deg i overkant av tre år, sa Eggen, ifølge en pressemelding fra Forsvaret.

Powered by Labrador CMS