Nyheter

RAPPORT OM VARSLING: – Helt overordnet sier rapporten at både omsorg- og aktivitetsplikt er ivaretatt overfor varsler, bortsatt fra på to punkter, sier kommunikasjonssjef Erling Nervik i Hæren.

Kvinne meldte om gjentatte overgrep i Forsvaret. – De feilet i sin omsorgsplikt som arbeidsgiver

Under gjennomgangen av en rapport om varslingssakene i Forsvaret, konkluderer advokat Bernt Heiberg med at varslingene til en kvinne i førstegangstjenesten ikke ble håndtert på riktig måte. Ifølge Hæren er rapporten taushetsbelagt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Helt overordnet sier rapporten at både omsorg- og aktivitetsplikt er ivaretatt overfor varsler, bortsett fra på to punkter. Disse skal Hæren følge opp, skriver oberstløytnant og kommunikasjonssjef Erling Nervik i Hæren til NRK.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kvinnen har flere ganger sagt ifra til Forsvaret om mobbing, trakassering, uønsket seksuell oppmerksomhet og overgrep, og sto også fram i NRK i februar i år med sin historie.

Hun hadde også sagt fra om feil i håndteringen og det hun mente var gjengjeldelse fra militært ansatte etter at hun sa fra om måten de håndterte saken.

Mandag møtte kvinnen Hæren sammen med sin advokat Bernt Heiberg for å gjennomgå rapporten Hæren har fått laget om gjennomgangen av varslingene. Hæren vil ikke si noe utover den korte kommentaren de har gitt, og viser til at rapporten er taushetsbelagt.

Ifølge Heiberg har likevel Hæren konkludert med at Forsvaret feilet i sin omsorgsplikt som arbeidsgiver i oppfølgingen knyttet til overgrep, og feilet i oppfølgingen knyttet til at hun måtte bo alene på rom med en mannlig soldat.

Granskingsgruppen konkluderer likevel med at kvinnen ikke er utsatt for gjengjeldelse.

Powered by Labrador CMS