Nyheter

STØRRE: Forsvarets nye truger er utviklet av Snowmotion, og er litt større enn de ovenfor som ble testet januar 2023.

Forsvaret får nye truger

1090 par med truger i resirkulerbar plast er på vei til Forsvaret, ifølge Forsvarsmateriell.

Publisert

Forsvaret får 1090 par med nye store truger i resirkulerbar plast, skriver Forsvarsmateriell i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De nye trugene er litt lengre enn trugene av samme type som kom i fjor høst, så de kan bære mer vekt, som for eksempel en stor sekk.

– Disse trugene har god bære- og gripeevne, er stabile og passer mange skostørrelser, som de som kom i fjor. De har også en klar miljøprofil, for de kan resirkuleres, sier prosjektleder Tom Georg Bjørklund i Forsvarsmateriell i pressemeldingen.

Trugene leveres av Snowmotion AS, som er eid av Rottefella og Bertel O. Steen, og er utviklet i samarbeid med Forsvarsmateriell og Forsvaret.

Resirkulerbar

Trugene kan er resirkulerbare og kan returneres til produsenten Snowmotion AS som demonterer og gjenbruker deler av materiellet.

Ifølge Forsvarsmateriell er trugene utviklet for å gi et mer ergonomisk ganglag. Hver truge veier 1623 gram, og skal være enkel å ta på.

Stropper og spenner, som slites ut, kan byttes i felt med bare hendene uten av det trengs verktøy, står det i pressemeldingen.

Robuste

Forsvarsmateriell melder at trugene er mer robuste og fleksible enn de gamle typene, at de tåler temperaturer ned til 40 minusgrader og kan bøyes og vris på.

Trugen har et stort spenn i skostørrelser, melder Forsvarsmateriell. Den skal fungere fra størrelse 36 uten fotpose til størrelse 52 med fotpose.

– Trugene har også en ny hælløfter-bøyle som kan tas opp når man går i motbakke. Slik får man et lettere ganglag og føler at man går på flatere underlag, sier prosjektleder Bjørklund.

Powered by Labrador CMS