Nyheter

Materiell: Kongsberg Gruppen var en av de store utstillerne når dette bildet ble tatt under en tidligere messe.

Forventer rekordoppmøte på årets forsvarsmesse

Under årets messe holdt av Forsvars- og sikkerhetsindustriens forening (FSi) forventes det publikumsrekord og utstilling fra flere nye utenlandske aktører.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag 31. august går årets messe holdt av Forsvars- og sikkerhetsindustriens forening av stabelen på Akershus festning, og ifølge seniorrådgiver ved FSi, Tom Ivar Stie ligger det an til rekord dette året.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er over fem hundre besøkende registrert for dag to, dersom alle møter opp vil vi tangere tidligere messer og få besøksrekord. Det er veldig hyggelig, sier han til Forsvarets forum.

Messen går over to dager der onsdagen i hovedsak vil bestå av et leverandørseminar og torsdagen vil det være utstilling som er åpen for publikum.

Les også: Forsvarssjefen vil ha ærligere tjenesteuttalelser

Hensikten er å få kjennskap til og møte representanter som kan formidle hva norsk forsvarsindustri har å tilby av kompetanse og løsninger for Forsvaret, Politiet og øvrige sikkerhets- og beredskapsetater.

Flere nykommere til årets messe

Stie forteller at årets messe også har tiltrukket seg flere nye utenlandske bedrifter de ikke har sett tidligere og tror det kan være flere grunner til det.

– Denne messen har begynt å befeste seg som et møtested og en tradisjon. I tillegg er det et verdifullt sted for å komme i kontakt med andre og bygge nettverk. Jeg tror også en del av de utenlandske aktørene ser at Nato vil legge mer penger i forsvar fremover, sier FSi-sjefen.

Stie sier at årets messe dermed vil bestå av de tradisjonelle bedriftene, men også mange nye som vil delta og stille ut sine produkter.

Innovasjon og utvikling

Stie forteller at de på temasiden har to innlegg under årets messe fra Forsvarsdepartementet og Hæren.

– De har bedt oss å si litt om oppfølging av forsvarsindustrien med fokus på innovasjon og innovasjonsutvikling, spesielt opp mot samarbeidet mellom bedriftene og de operative brukermiljøene.

– I tillegg er det meldt godt vær, noe som legger til rette for gode rammer rundt opplegget, legger han til.

Powered by Labrador CMS